Candidatul Aliantei PSD+PC la presedintia Romaniei, Mircea Geoana, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca s-a bucurat ca a reusit sa ajunga la o relatie de colaborare cu liderul PNL, Crin Antonescu, si ca intelegerea semnata cu acesta este o obligatie morala. „Ceea ce pe mine m-a bucurat, si m-a facut sa dezvolt o relatie de incredere si de prietenie dincolo de politica cu Crin Antonescu a fost modul extrem de na-tural si de rapid in care am convenit principiile viitorului politic al guvernarii acestei tari in urmatorii citiva ani de zile. Am intilnit in premiera, in experienta mea politica, un lider care nu a venit sa negocieze, ci a venit in intimpinarea unui dialog cu mine, cu privire la principii de guvernare si, pina la urma - ceea ce domnia sa a sustinut si cred ca este o teza frumoasa - de bun simt in politica. Nu a cerut o functie pentru domnia sa, am vorbit despre Iohannis, intr-adevar, si documentul pe care l-am semnat reprezinta pentru mine o obligatie contractuala, dar stringerea de mina pe care am avut-o cu dl. Crin Antonescu reprezinta pentru mine o obligatie morala. Acest om a facut un gest important pentru democratia romaneasca si pentru mine“, a spus Geoana. Liderul PSD a subliniat ca, pina nu vor fi cunoscute rezultatele alegerilor prezidentiale, nu vor avea loc niciun fel de conversatii cu privire la impartirea de portofolii si impartirea puterii, ocazie cu care Klaus Iohannis, va putea sa spuna care sint prioritatile si accentele proprii. „Între timp, incercam sa acomodam programul «O singura Romanie», pe care eu il sustin si in care cred, si in care si liberalii se regasesc intr-o proportie mare sper, asa cum incercam sa incorporam din «Romania bunului simt» - programul d-lui Antonescu si al liberalilor, elemente care sint convergente si utile intr-un program guvernamental“, a precizat Mircea Geoana. Candidatul PSD+PC a precizat ca relatia cu Crin Antonescu reprezinta „inceputul unui alt mod de a face politica in Romania“, si si-a manifestat increderea in acesta, mai ales ca viziunile lor de a face politica coincid. „Am incredere in dl. Antonescu. Sintem politicieni ai unei generatii mai tinere si care avem un sens mai modern - si spun asta cu modestie - si eu sint influentat de experienta mea in strainatate, am vazut cum functioneaza democratiile consolidate. Sint un om cu o profunda fibra democratica, dincolo de ideologii. Dl. Antonescu este un om cu o profunda fibra democratica, dincolo de ideologii. Este campanie si, pina la urma, intelepciunea de care am dat dovada a rodit, pentru ca stiam ca era oarecum natural sa fim aproape de liberali, pentru ca aceasta este solutia cea mai buna pentru Romania in acest moment“, a mentionat Mircea Geoana.