Băsescu: "Expertiza a arătat că filmul conține elemente de editare computerizată"
Președintele Traian Băsescu a prezentat concluziile expertizei realizate de INEC (Institutul Național de Expertize Criminalistice) referitoare la filmul realizat la Ploiești, când șeful statului îi dădea un pumn unui copil.
Băsescu a citit în fața presei concluziile raportului, în care se arată clar că înregistrarea este trucată. "Expertiza a arătat că filmul conține elemente trucate, în sensul alterării integrității, nu e autentică și nici nu reprezintă o copie realizată cu acuratețe a unei înregistrări autentice", a declarat președintele, citind concluziile raportului de 18 pagini. Potrivit lui Băsescu, concluziile transmise de INEC vor fi utilizate în procesul intentat lui Dinu Patriciu.
"Se pare că unii încearcă să câștige alegerile prin realizarea unor falsuri și prin minciună. Dincolo de concluziile avizului eu am și eu o concluzie: Să îți fie rușine, Dinu Patriciu!", a încheiat președintele, cu ochii în lacrimi.