Se crede că unele persoane au preferat să-și însceneze moartea și să-și inventeze o nouă identitate din diverse motive.
Cadavrele altor persoane nu au fost găsite niciodată.
10. Alexandru I al Rusiei (23.12.1777 – 19.11.1825)
În 1825 Alexandru I se afla într-o călătorie în Crimeea când a răcit, iar mai târziu a făcut tifos și a murit. I s-a făcut o înmormântare cu sicriul închis. Datorită morții sale bruște, mulți au crezut că a fost de fapt o înscenare. Unii spun că a vrut să renunțe la tron și avea nevoie de acoperire în acest sens. Alții cred că și-a luat numele Feodor Kuzmich și a devenit pustnic. În 1925 mormântul lui a fost deschis și nu a fost găsit niciun cadavru.
9. Prințesa Diana (01.07.1961 – 31.08.1997)
Prințesa Diana și presupusul ei iubit, Dodi Al-Fayed , au murit într-un accident după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un tunel în Paris, în încercarea de a scăpa de paparazzi. Mulți cred că Lady Di a murit, având în vedere că peste 2.5 milioane de oameni au privit înmormântarea ei, dar alții care au văzut fotografii cu “ea” într-un scaun cu rotile spun că era însărcinată cu copilul lui Dodi și și-a înscenat moartea.
8. Jim Morrison (08.12.1943 – 03.07.1971)
Frontman-ul trupei The Doors a fost găsit mort în baia apartamentului său. Pentru că n-au fost semne de asasinat, nu s-au făcut investigații, iar certificatul lui de deces spune că ar fi murit de atac de cord. Nimeni nu știe de fapt care a fost cauza care i-a adus sfârșitul, chiar dacă există speculații că ar fi fost de vină drogurile. Unele persoane spun că înainte de toate astea l-ar fi văzut la aeroport părând că vrea să fugă.
7. D.B. Cooper (Dispărut la 24.11.1971)
D.B. Cooper a fost un criminal care a deturnat un avion și a cerut 200 de mii de dolari în schimb. După ce i-a primit s-a aruncat cu parașuta și de atunci nu a mai fost văzut niciodată. Nu există nicio dovadă că este viu sau mort. Unii cred că e încă viu și se ascunde.
6. Amelia Earhart (24.07.1897 – declarată moartă la 05.01.1939)
Amelia Earhart a fost prima femeie care a pilotat singură în Oceanul Atlantic. În 1937 a plecat să traverseze Pacificul, dar a dispărut în timp ce zbura deasupra Insulei Howland. Unii cred că îi spiona pe japonezi și a fost prinsă și executată după ce avionul ei s-a prăbușit. Alții au declarat că au văzut-o în Japonia unde și-a luat o nouă identitate.
5. Adolf Hitler (20.04.1889 – 30.04.1945)
Hitler s-a sinucis împreună cu soția lui și a fost înmormântat într-o locație secretă. A fost deshumat și i s-a aruncat cenușa în râul Elba. Stalin susține că Hitler a vrut să fugă în Argentina sau Spania, în timp ce alții cred că germanii l-au ascuns într-un loc subteran.
4. Michael Jackson (29.08.1958 – 25.06.2009)
Au fost zeci de speculații în privința morții sale și misterul rămâne până astăzi, având în vedere că înmormântarea corpului său s-a amânat foarte mult. Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu el. Unii cred că nu a murit, motiv pentru care au și pus pe net un filmuleț în care se pretinde că the king of pop ar fi viu.
3. Tupac Shakur (16.06.1971 – 13.09.1996)
Chiar și în ziua de azi moartea rapper-ului Tupac e un mister. Se spune că ar fi fost împușcat, însă mulți îl suspectează că ar fi viu datorită faptului că după moartea sa au fost lansate 8 albume și a unor versuri în care cineva îl împușcă după care învie. Au apărut chiar fotografii cu el bând într-un bar post-mortem
2. Ducesa Anastasia (18.07.1901 – 17.07.1918)
Ea și familia ei au fost asasinați de către bolșevici. Trupurile lor au fost apoi arse, însă nu s-au găsit urmele ADN-ului Anastasiei. Mulți cred că a reușit cumva să scape și pentru că nu există o probă a morții sale, anumite femei s-au dat drept ea.
1. Elvis Presley (08.01.1935 – 16.08.1977)
Sunt unele persoane care cred cu tărie că Elvis nu a murit și că în coșciugul său s-ar afla o figură de ceară. Alții cred că i-ar fi convenit să-și însceneze moartea fiindcă avea o legătură cu Mafia. Alți oameni spun că l-au văzut în mai multe locuri din Tennessee.