Despre Robert Pattinson ar mai fi de spus faptul ca a fost desemnat unul dintrei cei mai HOT barbati ai anului 2008 (alaturi de Zac Efron si Shia LaBeouf) de catre ET online dar si de catre revista People.
- Tanarul actor declara intr-un interviu ca tot ce isi dorea cu un an in urma era sa aiba o prietena. Realitatea i-a intrecut cu mult asteptarile. Printre vedetele care au fost deja cucerite de carismaticul actor se numara Camilla Belle, actrita din 10.000 i.Hr. Cei doi au fost vazuti impreuna in luna decembrie in Venetia unde au luat masa la un restaurant. Camilla a fost alaturi de el si la Festivalul de Film de la Hollywood.
- Modelul Tyra Banks l-a invitat in show-ul ei si l-a pus sa o muste de gat. Pattinson nu a stat prea mult pe ganduri si si-a intrat in rol.
- Desi are prieten, Hilary Duff a recunoscut in timpul unei emisiuni radio ca Edward Cullen este extrem de frumos.
- Se pare ca Robert si Katy Perry au prieteni comuni. Cei doi au participat in luna decembrie la o petrecere aniversara la Hollywood.
- Viata sa personala a fost in ultimele luni in lumina reflectoarelor. Ca orice tanar de 22 de ani, Robert adora sa petreaca prin cluburi si baruri cu prietenii. El a fost fotografiat iesind dintr-un club din L.A. cu trei fete bete. Una dintre ele nici nu se mai putea tine pe picioare.
- Robert este pasionat si de muzica. Cu sase luni in urma, el isi exersa talentul de cantaret intr-o formatie numita "Bad Girls". El a declarat intr-un interviu acordat ziarului L.A Times ca muzica este un "backup" in cazul in care planurile cu actoria esueaza. Actorul a adaugat: "Nu vreau sa-mi pun toate ouale intr-un singur cos". Doua piese ale sale apar si pe coloana sonora a filmului Twilight: "Never Think" si "Let Me Sign".
- La varsta de 12 ani si-a inceput cariera de model care a durat doar patru ani. Pattinson a declarat intr-un interviu acordat in decembrie 2008 " cand mi-am inceput cariera de model eram foarte inalt si aratam ca o fata asa ca avea o multime de contracte pentru ca in acea perioada era cool sa ai un look androgin. Apoi am crescut si am devenit prea baiat si nu am mai primit niciun job. Am avut cea mai nereusita cariera in modeling."